Egészség: Tudatos táplálkozás!

Szeretettel köszöntelek a T-Edd magad egészségessé közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 10 db
  • Videók - 32 db
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

T-Edd magad egészségessé vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a T-Edd magad egészségessé közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 10 db
  • Videók - 32 db
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

T-Edd magad egészségessé vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a T-Edd magad egészségessé közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 10 db
  • Videók - 32 db
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

T-Edd magad egészségessé vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a T-Edd magad egészségessé közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 10 db
  • Videók - 32 db
  • Blogbejegyzések - 117 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

T-Edd magad egészségessé vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kevesen figyelnek a tudatos táplálkozásra

A természetes gyógymódok segíthetnek a betegségek elkerülésében.

A közelmúltban 15 EU-országban 14 331 ember részvételével azt vizsgálták, vajon befolyásolja-e ételválasztásukat a tudatosság, illetve az egészséges táplálkozásra való törekvés? A megkérdezettekből csak kilenc százalék válaszolt igennel. 59 százalék elismerte, hogy egyáltalán nem figyel erre.
Ételeink ízét, színét, illatát nagyrészt a zsírok alakítják, hiszen sok aroma- és illatanyag oldódik zsírban. Javítják az ételek állagát, s mivel több ételszínező zsírban oldódik, ezért részt vesznek a színhatás kialakításában. A zsír valamennyi sejtünk eleme, a benne oldódó vitaminok vivőanyaga. Zsírokra természetesen éppúgy szüksége van a szervezetnek, mint a többi tápanyagra. Fontosságukat mi sem jelzi jobban, mint hogy míg a tápanyagok közül a fehérjék a legnagyobb mennyiségben az izomrendszerben, az ásványi anyagok a csontrendszerben találhatók, a zsírok az idegrendszer legfőbb mennyiségű összetevői. Éppen ezért a szakemberek azt javasolják, hogy az energiaszükséglet 25-30 százaléka származzon zsírból. Az ajánlott mennyiség napi 65-100 gramm zsiradéknak felel meg – írta a Magyar Hírlap.
A zsírsavak telítettek vagy telítetlenek lehetnek. Sok telített zsírsavat tartalmaznak az állati eredetű zsiradékok: a sertés-, a kacsa-, a libazsír, a vaj, a kövér húsok, a sajtok, de a kókusz-, a pálmaolaj és a kakaóvaj is. Nagy telítetlenzsírsav-tartalmú az olíva-, a repce- és a napraforgóolaj. Sok többszörösen telítetlen zsírsav található a szója-, a repce-, a napraforgó- és a halolajban. Miután az esszenciális zsírsavakat a szervezet nem tudja előállítani, ezért azokat a táplálékból kell felvennie. Két csoportjukat, az omega-3 és az omega-6 zsírsavakat különböztetjük meg. A hazai táplálkozási szokásokra az utóbbiak túlzott bevitele, illetve az előbbi hiánya a jellemző. A helyes arány kialakítását célozzák az omega-3 zsírsavakkal dúsított termékek.

Természetes gyógymódok

A népi gyógyászatból ismert növények is segíthetnek a magas vérnyomás okozta érrendszeri problémák elkerülésében. Az érfalak rugalmasságát fokozza a fokhagyma, mivel a benne levő germánium helyreállítja, erősíti a szívet és az érrendszert.
A mustármag szabályozza a szervezet anyagcseréjét, gátolja a káros lerakódásokat az erekben, tisztítja a vért, jótékonyan hat az emésztőszervek és az agy működésére is. Az erek karbantartására éhgyomorra, rágás nélkül egy csapott evőkanálnyi mustármagot kell elfogyasztani. A kúra hat hét, és évente háromszor-négyszer kell megismételni.
A magnéziumkúra – magvakban, teljes kiőrlésű lisztben, hüvelyesekben, zöld növényekben nagy mennyiség található ebből az elemből – ugyancsak segít a magas vérnyomás csökkentésében. Különösen jótékony az áfonya, a grépfruit, a csipkebogyó, a cékla, a cikória, a kapor és a méhészeti termékek fogyasztása.


Forrás: Magyar Hírlap

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu