Szeretettel köszöntelek a T-Edd magad egészségessé közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
T-Edd magad egészségessé vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a T-Edd magad egészségessé közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
T-Edd magad egészségessé vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a T-Edd magad egészségessé közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
T-Edd magad egészségessé vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a T-Edd magad egészségessé közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
T-Edd magad egészségessé vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Spanyol kutatók új antioxidánst találtak a paradicsomban, amely minden eddig ismert vegyületnél erőteljesebb hatású, ezért valószínűleg nagy jövő előtt áll a gyógyításban.
A sejtekben végbemenő oxidáció öregíti a szervezetet, bizonyos
anyagok - az antioxidánsok - azonban segítenek megakadályozni, vagy legalábbis
lassítani ezt a folyamatot. Például a vörösborban megtalálható rezveratrol az
utóbbi évek állatkísérleteinek tanúsága szerint fékezi az öregedést, ezért
gyógyszerként is forgalomba került.
A rezveratrolnál a Maria Pilar Lopez-Gresa és munkatársai által fölfedezett
anyag antioxidáns tulajdonsága tizennégyszer erélyesebb. Fontos gyógyszereknél
is hatásosabb: csaknem ötszörte hatásosabb antioxidáns, mint az E-vitamin és
tízszer erősebb, mint a C-vitamin.
.
A kutatók eredményeiket az Environmental and Experimental Botany című
folyóiratban közölték. Az általuk felfedezett fenolszármazékot a
paradicsomnövény akkor termelte védekezésül, amikor egy bizonyos baktérium
megfertőzte.
.
Az új antioxidáns iránt máris nagy az érdeklődés. Az élelmiszeripar a
legkülönfélébb ételek tartósításához használhatná, mert igen hatékonyan
gátolhatná a zsírok oxidációját. Az avasodás késleltetése számos készítmény
eltarthatóságát növelhetné. Az orvoslásban segíthetne megelőzni a szív- és
érrendszeri betegségeket, valamint a rosszindulatú daganatokat.
.
Szakértők szerint a petrokémia is nagy fölvevő volna, mert a gázolajat is
konzerválhatná, valamint szerepe volna a gumiáruk, textilfélék előállításában.
A kozmetikai ipar is vonzónak találja a bőrgyógyászati készítmények
tartósítására és az öregedés lassítására.
Forrás:InforMed
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!